Omet navegació

Moció

Quan es tracta d’una moció concreta de la qual es menciona la denominació completa, s’escriu amb majúscula inicial la primera paraula d’aquesta denominació:

La Moció 4/93, sobre les actuacions que s’han dut a terme per a millorar el tram de la carretera de l’Olleria a Ontinyent, ha tingut una gran acollida.

Per contra, s’escriu amb minúscula si s’usa com a nom comú; concretament, quan s’utilitza en sentit genèric, o bé quan va acompanyat per un possessiu, demostratiu, quantitatiu o indefinit, o per una altra expressió que serveix per a referir-se a una moció mencionada en el discurs, o quan apareix en plural o va acompanyat d’un adjectiu o un altre complement especificatiu que no és la seua denominació pròpia:

Dins dels dos dies següents a la presentació de la moció de censura podran presentar-se mocions alternatives.
El Ple de l’Ajuntament de València ha aprovat unànimement una moció per les llibertats democràtiques i una convivència lliure de violència.
Les mocions són propostes d’acords que presenten els grups municipals que formen el consistori per tal que les aprove el ple.
El ple de la corporació municipal celebrat ahir va aprovar per unanimitat la moció presentada per diversos grups per a sol·licitar al Govern central el rescat de la concessió de l’AP-7.

També s’escriu amb minúscula el mot moció precedit únicament de l’article quan no se’n fa menció amb la denominació completa i el referent és clar pel context, ja que en aquest cas l’article té un mer valor anafòric, equivalent a aquesta moció, la mencionada moció:

És necessari redactar immediatament la moció.

Vegeu també: